Algemene informatie

Het startsein wordt dit seizoen gegeven op dinsdag 24 april om 12:00 uur. Vanaf dat moment zijn de kaarten online en aan de Theaterkassa te bestellen. 

Kaarten en openingstijden

Online

Bestel kaarten snel en eenvoudig 24/7 via atlastheater.nl. Je ziet direct of er nog kaarten beschikbaar zijn en kunt zelf je rij –en stoelnummers kiezen. Betaling geschiedt makkelijk en veilig met iDEAL, VISA of Mastercard. Je ontvangt een bevestigingsmail met de e-tickets op het door jou opgegeven e-mailadres. Je kunt de e-tickets ook vanaf je telefoon laten scannen bij de kaartcontrole.

Theaterkassa

De Theaterkassa is dagelijks geopend (m.u.v. oud- & nieuwjaarsdag) van 10:00 - 17:00 uur en tot de aanvang van avondvoorstellingen. De Theaterkassa is telefonisch te bereiken op nummer +31 (0)591 - 850 856 en per mail via info@atlastheater.nl.

Cadeau- en tegoedbonnen

De volgende cadeau- en tegoedbonnen zijn te verzilveren aan de Theaterkassa:

  • ATLAS Tegoedbon
  • Theater- en Concertbon
  • PODIUM Cadeaukaart
  • Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart
  • IRIS Cheque / VVV bon/kaart

Tegoedbonnen zijn niet in te wisselen voor andere tegoedbonnen.

Plaatsreservering

Je plaatsen worden voor zowel de Rabo Zaal als de Dagblad van het Noorden Zaal toegewezen. Wil je naast elkaar zitten, reserveer dan het totaal aantal kaarten in één keer. Wil je liever andere plaatsen, dan kun je je kaarten gedurende het seizoen aan de Theaterkassa omruilen, voor zover mogelijk. Je kunt zowel aan de kassa als online je eigen plaats(en) uitkiezen.

De PODIUM Cadeaukaart

In het ATLAS Theater kun je de PODIUM Cadeaukaart kopen en gebruiken bij de aankoop van kaarten. De PODIUM Cadeaukaart is onbeperkt geldig en kan dus altijd als betaalmiddel voor een toegangskaart gebruikt worden. De waarde is in één keer of in delen te besteden. Het actuele saldo kun je opvragen op www.podiumcadeaukaart.nl. Met de PODIUM Cadeaukaart kun je iemand een bijzonder en feestelijk cadeau geven. Je bepaalt zelf de waarde: minimaal € 10,- en maximaal € 150,-. Veilig: de Cadeaukaart krijgt pas waarde nadat deze geactiveerd is op www.podiumcadeaukaart.nl

Er is ook een speciale ATLAS Theater-editie van de PODIUM Cadeaukaart.

Heb je nog een theater- en concertbon? Maak je zich geen zorgen: deze blijft onbeperkt geldig bij alle aangesloten verzilverpunten.

Pauzeconsumptie en garderobe inbegrepen

Bij je ticket is een pauzedrankje, de garderobe en de servicekosten inbegrepen, tenzij anders vermeld. Je kunt je drankje halen bij onze zelfbedieningsbuffetten of bij de bars in de foyers. Wanneer een voorstelling geen pauze heeft, staat de consumptie na afloop van de voorstelling voor je klaar. Bij jeugd- en familievoorstellingen bieden wij de kinderen een gratis glaasje limonade aan. Daarnaast krijgen de bezoekers van de koffieconcerten op de zondagochtend een gratis kop koffie of thee.

Ruilen of retourneren van kaarten

Gekochte kaarten worden niet teruggenomen, zoals omschreven in de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de VSCD. In zeer bijzondere gevallen kan een uitzondering gemaakt worden en kunnen de kaarten omgeruild worden voor een tegoedbon. In dat geval wordt er € 2,00 per kaartje aan annuleringskosten in rekening gebracht. De tegoedbon is geldig voor het
op dat moment lopende theaterseizoen en het volgende theaterseizoen. We ontvangen je annulering het liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk tot één dag voor de voorstelling vóór 17.00 uur.

Bijzondere acties/kortingen

Er zijn soms speciale kortingsacties voor bepaalde voorstellingen. Deze kortingen zijn niet van toepassing op reeds gekochte kaarten. Wanneer kaarten met een kortingspas zijn aangeschaft, dan dien je deze bij de ticketcontrole te tonen. Indien je op dat moment niet over een kortingspas beschikt, dan heeft het theater het recht om de prijs van je ticket aan te passen.

Jongeren korting

Nieuw in theaterseizoen 2018/2019 is dat jongeren tussen de 16 en 23 jaar voor maar € 10,- naar alle niet-uitverkochte voorstellingen kunnen in het ATLAS Theater. Een kwartier voor aanvang kopen de jongeren, op vertoon van hun ID-kaart een kaartje voor slecht € 10,- bij de theaterkassa. De kortingen zijn niet in combinatie te gebruiken met andere acties en gelden voor één persoon. Met uitzondering van voorstellingen met een horeca arrangement en gastprogrammering.

Kortingen voor Vrienden, abonnementhouders van WILDLANDS en leden van de Bibliotheek

Speciaal voor de Vrienden van ATLAS, abbonementhouders van WILDLANDS en leden van de Bibliotheek zijn een aantal voorstellingen geselecteerd waarbij een speciale prijs geldt. Deze voorstellingen staan aangegeven met (Vriend), (Wildlands) en (bieb-pas) bij de prijsinformatie. Abbonementhouders van WILDLANDS en de leden van de Bibliotheek kunnen op vertoon van hun pas alleen kaarten kopen aan de Theaterkassa.

Sirene Sale

Iedere maand alarm voor 50% korting!
De eerste maandag van de maand stipt om 12:00 uur, wanneer het Emmense luchtalarm getest wordt, start bij het ATLAS Theater de Sirene Sale! Op dat moment is er één voorstelling die voor de helft van de prijs in verkoop gaat. Wees er snel bij, de hoeveelheid tickets is beperkt en de actie is enkel 24 uur lang geldig! Via Facebook en atlastheater.nl houden we je op de hoogte.

De korting is niet van toepassing op reeds gekochte kaarten. Heb je al kaarten voor deze voorstelling? Wees niet getreurd, iedere maand is er een Sirene Sale en je krijgt dus iedere maand de kans om een voorstelling voor maar de helft van de prijs te bezoeken. Je kunt natuurlijk ook voordelig je vrienden en/of familie meenemen!

Gratis inleidingen

Bij een aantal voorstellingen wordt een gratis inleiding aangeboden. Deze inleidingen worden meestal gegeven door een betrokkene bij de voorstelling, zoals de regisseur, de dramaturg, een acteur, etc. Voor bezoekers van de voorstelling is dit een (gratis) extra service van het gezelschap en het theater. De inleiding begint een uur voor de voorstelling en duurt maximaal 30 minuten. Je dient hiervoor online te reserveren tijdens het bestelproces of aan de Theaterkassa.

Rangen in de Rabo Zaal

We onderscheiden drie rangen in de Rabo Zaal, in verband met het beperktere zicht op de toneelopening, met name op de derde rang. Om die reden verlenen wij korting ten opzichte van de eerste rangsprijs. Het tweede balkon gaat pas in de verkoop als de eerste en tweede rang verkocht zijn. Ook kan het voorkomen dat de tweede rang in eerste instantie niet in de verkoop gaat. Als er meerdere rangen in de verkoop zijn wordt dat aangegeven door middel van een “/” teken.

Overige informatie

Aanvangstijden

Om je medebezoekers en de optredende gezelschappen een plezier te doen, vragen wij je om op tijd te komen. Wanneer de voorstelling eenmaal is begonnen, kun je tot de pauze via een scherm in de foyer de voorstelling volgen. Indien mogelijk zal de gastheer of gastvrouw je eerder op een geschikt moment naar de zaal begeleiden.

Algemene voorwaarden

Het ATLAS Theater verklaart de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies (VSCD) van toepassing. Deze zijn in juli 2012 gedeponeerd bij de Rechtbank te Amsterdam onder nummer 66/2012 en kunt u via deze link bekijken. De Algemene Bezoekersvoorwaarden liggen ook ter inzage bij de Theaterkassa.

Gastprogrammering

Naast de door het theater zelf geprogrammeerde voorstellingen vinden voorstellingen plaats die door anderen georganiseerd worden op zaalhuurbasis. Deze voorstellingen worden aangeduid als ‘te gast’. Het ATLAS Theater kan niet aangesproken worden op de entreeprijs, de kwaliteit en de inhoud van deze voorstellingen.

Huisregels
  • In het ATLAS Theater is een rookverbod van toepassing. Er is een mogelijkheid om ‘beschut’ buiten op het rookbalkon te roken ter hoogte van de foyer van de Rabo Zaal.
  • Het is niet toegestaan om tijdens voorstellingen te fotograferen of beeld- en/of geluidsopnames te maken.
  • Mobiele communicatie is niet toegestaan tijdens voorstellingen.
  • Kinderen onder de 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.
  • De zaal gaat circa 15 minuten voor aanvang van de voorstelling open.
Openbaar vervoer

Vanaf het NS-station loopt u in ongeveer 15 minuten naar het theater. Vanaf het NS-station kunt u ook met de bus naar halte Holdert (3 haltes), vanaf hier is het nog maar een paar minuten wandelen tot aan de ingang van het ATLAS Theater.

Parkeren

Het theater is gevestigd in het centrum van Emmen. Je kunt gebruik maken van de parkeergelegenheden aan het Willinkplein 7, tegenover de ingang van het ATLAS Theater. Na 18:00 uur kun je hier gratis parkeren (behalve op donderdagavond). Wij adviseren je om het adres (Willinkplein 7) te gebruiken voor je navigatiesysteem.

Reageren

Mocht je willen reageren op bepaalde zaken, positief of negatief, stuur dan een e-mail naar info@atlastheater.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op de digitale nieuwsbrief.

Ringleiding

Het ATLAS Theater heeft een ringleidingsysteem (FM-zendsysteem van Phonak). Je leent een persoonlijke ontvanger van het theater, verkrijgbaar bij de Theaterkassa of de gastheer/gastvrouw. Het is mogelijk om deze telefonisch te reserveren. Via je eigen gehoorapparaat (t-stand) of via een hoofdtelefoon is de voorstelling te volgen. Dit systeem werkt zowel in de Rabo Zaal als in de Dagblad van het Noorden Zaal.

Rolstoelen en rollators

Voor bezoekers die gebruik maken van een rolstoel, rollator of looprek, zijn speciale plaatsen gereserveerd. Maak je gebruik van één van deze hulpmiddelen, geef dit dan door bij je (telefonische) reservering. Het is helaas niet mogelijk om via internet rolstoelplaatsen te reserveren in verband met het optimaal indelen van de daarvoor bestemde plaatsen.

Uitverkocht?

Voor een uitverkochte voorstelling kun je je (vrijblijvend) op de wachtlijst laten plaatsen. Het komt (vaker dan je denkt) voor dat er weer kaarten beschikbaar komen. In dat geval bellen wij je op volgorde van de wachtlijst.

Laatkomers

Als je te laat bent, bestaat er een kans dat je niet meer naar binnen kunt. Afhankelijk van de voorstelling kun je het eerste deel bekijken op het televisiescherm vanuit de foyer en na de pauze in de zaal plaatsnemen.

Zaalhuur

Wil je de uitvoering van je (toneel-) vereniging, koor of orkest in een professioneel theater laten plaatsvinden? Of wil je zelf in de spotlights staan? Wij bieden je graag alle (technische) faciliteiten en ondersteuning om je uitvoering optimaaltot zijn recht te laten komen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer Koos Maris, Hoofd Theatertechniek via telefoonnummer +31 (0)591 - 690 480 of techniek@atlastheater.nl.

Jouw veiligheid

Jouw veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het veiligheidsniveau in het ATLAS Theater voldoet aan de daartoe gestelde eisen. Bij elke voorstelling zijn gediplomeerde bedrijfshulpverleners aanwezig.

Vereniging Vrienden ATLAS Theater 

De Vrienden ATLAS Theater steunen het theater en hebben ondermeer een voorbespreekrecht. Meer informatie vind je via https://www.vriendenatlastheater.nl/vriend-worden/ en info@vriendenatlastheater.nl.

 

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.
Wijzigingen en typefouten voorbehouden.