Algemene informatie

ATLAS Theater

Raadhuisplein 100
7811 AP Emmen
Tel. 0591-850856
e-mail: info@atlastheater.nl

 

Kaartverkoop voor seizoen 2017-2018

Het startsein wordt dit seizoen gegeven op maandag 24 april. Vanaf dat moment zijn de tickets online, telefonisch en aan de Theaterkassa te bestellen.

Kaarten en openingstijden

Online

Bestel tickets snel en eenvoudig 24/7 via atlastheater.nl. U ziet direct of er nog tickets beschikbaar zijn en kunt zelf uw rij- en stoelnummers kiezen. Betaling geschiedt makkelijk en veilig met iDEAL, VISA of Mastercard.

Als u via internet bestelt en betaalt, ontvangt u onmiddellijk een bevestigingsmail van uw aankoop en de bijbehorende e-tickets van uw reservering. Dit is de enige bevestiging die u ontvangt. Ontvangt u geen bevestigingsmail, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact op met de Theaterinformatielijn.

Theaterkassa

De Theaterkassa is het gehele jaar geopend (met uitzondering van oud- & nieuwjaarsdag) van 10:00-17:00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. De Theaterkassa is telefonisch te bereiken op nummer +31 (0)591 850 856 en per mail via info@atlastheater.nl.

Cadeau- en tegoedbonnen

De volgende cadeau- en tegoedbonnen zijn te verzilveren aan de Theaterkassa:

  • ATLAS Tegoedbon
  • Theater- en Concertbon
  • PODIUM Cadeaukaart
  • Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart
  • IRIS Cheque / VVV bon

Tegoedbonnen zijn niet in te wisselen voor andere tegoedbonnen.

Plaatsreservering

Uw plaatsen worden voor de Rabo Zaal toegewezen (geplaceerd); alle voorstellingen in de Dagblad van het Noorden Zaal zijn ongeplaceerd. Wilt u in de Rabo Zaal naast elkaar zitten, reserveert u dan het totaal aantal kaarten in één keer. Wilt u liever andere plaatsen, dan kunt u uw kaarten gedurende het seizoen aan de Theaterkassa omruilen, voor zover mogelijk. U kunt zowel aan de kassa als online uw eigen plaats(en) uitkiezen.

De PODIUM Cadeaukaart

In het ATLAS Theater kunt u de PODIUM Cadeaukaart kopen en gebruiken bij de aankoop van kaarten. De PODIUM Cadeaukaart is onbeperkt geldig en kan dus altijd als betaalmiddel voor een toegangskaart gebruikt worden. De waarde is in één keer of in delen te besteden. Het actuele saldo kunt u opvragen op www.podiumcadeaukaart.nl. Met de PODIUM Cadeaukaart kunt u iemand een bijzonder en feestelijk cadeau geven. U bepaalt zelf de waarde: minimaal € 10,- en maximaal € 150,-. Veilig: de Cadeaukaart krijgt pas waarde nadat deze geactiveerd is op www.podiumcadeaukaart.nl

Er is ook een speciale ATLAS Theater-editie van de PODIUM Cadeaukaart.

Heeft u nog een theater- en concertbon? Maakt u zich geen zorgen: deze blijft onbeperkt geldig bij alle aangesloten verzilverpunten.

 

Bijzondere acties/kortingen

Er zijn soms speciale kortingsacties voor bepaalde voorstellingen. Deze kortingen zijn niet van toepassing op reeds gekochte kaarten.

CJP/CKV-pas/Jeugd tot 18 jaar/Studenten

Bij een aantal voorstellingen wordt een korting verstrekt aan houders van het Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) of de Cultuurkaart voor scholieren (CKV-pas). Studenten komen op vertoon van hun collegekaart eveneens voor dit kortingstarief in aanmerking en jeugd tot en met 18 jaar op vertoon van legitimatie. De kortingsprijs staat bij de betreffende voorstellingen aangegeven met 'CJP/Jeugd' korting.

Vriendenkorting

Speciaal voor de Vrienden van ATLAS zijn een aantal voorstellingen geselecteerd waarbij een speciale Vriendenprijs geldt. De betreffende voorstellingen staan aangegeven met ‘VP’.

Wanneer tickets met een kortingspas zijn aangeschaft, dan dient deze kortingspas bij de ticketcontrole getoond te worden.

Sirene Sale

Iedere maand alarm voor 50% korting!
De eerste maandag van de maand stipt om 12:00 uur, wanneer het Emmense luchtalarm getest wordt, start bij het ATLAS Theater de Sirene Sale! Op dat moment is er één voorstelling die voor de helft van de prijs in verkoop gaat. Wees er snel bij, de hoeveelheid tickets is beperkt en de actie is enkel 24 uur lang geldig! Via Facebook en atlastheater.nl houden we u op de hoogte.

De korting is niet van toepassing op reeds gekochte kaarten. Heeft u al kaarten voor deze voorstelling? Wees niet getreurd, iedere maand is er een Sirene Sale en u krijgt dus iedere maand de kans om een voorstelling voor maar de helft van de prijs te bezoeken. U kunt natuurlijk ook voordelig uw vrienden en/of familie meenemen!

Gratis inleidingen

Bij een aantal voorstellingen wordt een gratis inleiding aangeboden. Deze inleidingen worden meestal gegeven door een betrokkene bij de voorstelling, zoals de regisseur, de dramaturg, een acteur, etc. Voor bezoekers van de voorstelling is dit een (gratis) extra service van het gezelschap en het theater. De inleiding begint een uur voor de voorstelling en duurt maximaal 30 minuten. Reserveren is verplicht. Bij het bestellen van de tickets kan voor deze extra optie gekozen worden. Achteraf reserveren is niet mogelijk.

Rangen in de Rabo Zaal

We onderscheiden drie rangen in de Rabo Zaal, in verband met het beperktere zicht op de toneelopening, met name op de derde rang. Om die reden verlenen wij korting ten opzichte van de eerste rangsprijs. Het tweede balkon gaat pas in de verkoop als de eerste en tweede rang verkocht zijn. Ook kan het voorkomen dat de tweede rang in eerste instantie niet in de verkoop gaat. Als er meerdere rangen in de verkoop zijn wordt dat aangegeven door middel van een “/” teken.

 

Overige informatie

 

Aanvangstijden

Om uw medebezoekers en de optredende gezelschappen een plezier te doen, vragen wij u om op tijd te komen. Wanneer de voorstelling eenmaal is begonnen, kunt u tot de pauze via een scherm in de foyer de voorstelling volgen. Indien mogelijk zal de gastheer of gastvrouw u eerder op een geschikt moment naar de zaal begeleiden.

Algemene voorwaarden

ATLAS Theater verklaart de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies (VSCD) van toepassing. Deze zijn in juli 2012 gedeponeerd bij de Rechtbank te Amsterdam onder nummer 66/2012 en liggen ter inzage bij de Theaterkassa.

Gastprogrammering

Behalve de door het theater zelf geprogrammeerde voorstellingen vinden voorstellingen plaats die door anderen georganiseerd worden op zaalhuurbasis. Deze voorstellingen worden aangeduid als ‘Gastprogrammering’. Het ATLAS Theater kan niet aangesproken worden op de kwaliteit en inhoud van deze voorstellingen.

Huisregels
  • In het ATLAS Theater is een rookverbod van toepassing. Er is een mogelijkheid om ‘beschut’ buiten op het rookbalkon te roken ter hoogte van de foyer van de Rabo Zaal.
  • Het is niet toegestaan om tijdens voorstellingen te fotograferen of beeld- en/of geluidsopnames te maken.
  • Mobiele communicatie is niet toegestaan tijdens voorstellingen.
  • Kinderen onder de 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.
  • De zaal gaat circa 15 minuten voor aanvang van de voorstelling open.
Openbaar vervoer

Vanaf het NS-station loopt u in ongeveer 15 minuten naar het theater. Vanaf het NS-station kunt u ook met de bus naar halte Holdert (3 haltes), vanaf hier is het nog maar een paar minuten wandelen tot aan de ingang van het ATLAS Theater.

Parkeren

Het ATLAS Theater beschikt niet over een eigen parkeerterrein. De uitgang van Parkeergarage Willinkplein (gelegen onder het Raadhuisplein) ligt 50 meter tegenover de ingang van het ATLAS Theater.

Pauzeconsumptie

Wij hanteren een volledig portemonneeloze pauze. Met de aanschaf van uw entreekaartje heeft u al één pauzeconsumptie (ter waarde van € 2,50) afgerekend. Wanneer een voorstelling geen pauze heeft, staat de consumptie na afloop van de voorstelling voor u klaar. Bij jeugd- en familievoorstellingen vervalt de pauzeconsumptie-toeslag en bieden wij de kinderen een gratis glaasje ranja aan. Bij koffieconcerten op de zondagochtend bieden wij de bezoekers een gratis kop koffie of thee aan.

Reageren

Mocht u willen reageren op bepaalde zaken, positief of negatief, stuurt u dan een e-mail naar info@atlastheater.nl

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de digitale nieuwsbrief.

Ringleiding

Het ATLAS Theater heeft een ringleidingsysteem. Het is een FM-zendsysteem van Phonak.
U leent een persoonlijke ontvanger van het theater, verkrijgbaar bij de Theaterkassa of de Gastheer/Gastvrouw. Via uw eigen gehoorapparaat (t-stand) of via een hoofdtelefoon kunt u de voorstelling volgen. Dit systeem werkt zowel in de Rabo Zaal als in de Dagblad van het Noorden Zaal.

Rolstoelen en rollators

Om veiligheidsredenen zijn voor bezoekers die gebruik maken van een rolstoel, een rollator of een looprek, speciale plaatsen gereserveerd. Maakt u gebruik van deze hulpmiddelen, wilt u dit dan bij uw (telefonische) reservering aangeven? Het is helaas niet mogelijk om via internet rolstoelplaatsen te kopen of reserveren in verband met het optimaal indelen van de daarvoor bestemde plaatsen. Wij helpen u graag aan de Theaterkassa.

Telefonisch reserveren

Telefonisch reserveren van kaarten is mogelijk via het telefoonnummer 0591-850856. Deze reserveringen dienen uiterlijk een week voor de voorstelling betaald te zijn (per bank of aan de kassa), anders komt de reservering te vervallen.

Uitverkocht?

Als een voorstelling is uitverkocht, kunt u op een wachtlijst genoteerd worden. Als er plaatsen voor de betreffende voorstelling vrijkomen, - dit gebeurt vaker dan u denkt - bellen wij u. Vanaf de laatste week voor de voorstelling kunt u ook zelf bellen met de Theaterkassa.

Laatkomers

Als u te laat bent, bestaat er een kans dat u niet meer naar binnen kunt. Afhankelijk van de voorstelling kunt u het eerste deel bekijken op het televisiescherm vanuit de foyer en na de pauze in de zaal plaatsnemen.

Kaarten annuleren

Gekochte kaarten worden niet teruggenomen. In zeer bijzondere gevallen kan een uitzondering gemaakt worden en kunnen de tickets omgeruild worden voor een tegoedbon. In dat geval wordt er € 2,00 per kaartje aan annuleringskosten in rekening gebracht. De tegoedbon is geldig voor het op dat moment lopende theaterseizoen en het volgende theaterseizoen. We ontvangen uw annulering het liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk tot één dag voor de voorstelling vóór 17.00 uur.

Zaalhuur

Wilt u de uitvoering van uw (toneel-)vereniging, koor of orkest in een professioneel theater laten plaatsvinden? Of wilt u zelf in de spotlights staan? Wij bieden u graag alle (technische) faciliteiten en ondersteuning om uw uitvoering optimaal tot zijn recht te laten komen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Koos Maris, Hoofd Theatertechniek via telefoonnummer 0591-850856 of via techniek@atlastheater.nl. In het ATLAS Theater bevinden zich ook meerdere vergader- en congreszalen die voldoen aan de hoogste standaarden. Voor meer informatie inzake verhuur van deze zalen kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen via telefoonnummer 0591-850855 of via info@atlastheater.nl.

Uw veiligheid

Uw veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het veiligheidsniveau in het ATLAS Theater voldoet aan de daartoe gestelde eisen. Bij elke voorstelling zijn gediplomeerde bedrijfshulpverleners aanwezig.

Vereniging Vrienden ATLAS Theater 

De Vrienden ATLAS Theater steunen het theater en hebben ondermeer een voorbespreekrecht. Meer informatie vindt u via www.vriendenatlastheater.nl en secretarisvriendenatlastheater@gmail.com.

 

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.
Wijzigingen en typefouten voorbehouden.