Tip van onze programmeur

Plien & Bianca en de heren van Droog Brood in de toneelproductie ‘Slippers’

Heeft u nog geen plannen voor donderdag 15 juni? Nu wel!
De top van het Nederlandse cabaret staat voor het eerst samen in een toneelproductie. Ja, u leest het goed! En niet zomaar een. ‘Slippers’ (Relatively Speaking, 1965) van Alan Ayckbourn was in de jaren zestig al een enorme hit. Wereldwijd staat het stuk nog steeds op het repertoire, zo nu ook in Emmen. Mis het niet!

Het verhaal van Slippers gaat over Ginny (Bianca Krijgsman), die met haar vriendje Greg (Peter van de Witte) in een flatje in Londen woont. Ginny heeft stiekem een verhouding met haar baas Philipe (Bas Hoeflaak), maar wil daarmee stoppen. Tegelijkertijd vindt Greg een paar slippers onder het bed én ontdekt hij een briefje met een onbekend adres erop. Ginny verzint haastig dat de slippers van een vriendin zijn en dat het om een adres van haar ouders gaat. Greg is verheugd; hij bedenkt het plan om, achter Ginny’s rug om, bij haar ouders om haar hand te gaan vragen. Wat volgt, is een ontmoeting die leidt tot allerlei hilarische misverstanden…

De ervaring van de duo’s spat van het toneel af. De timing, de humor, de verwarring alom… De sfeer is heerlijk tuttig en erg jaren zestig/ zeventig. Met name het samenspel tussen Plien van Bennekom (voortreffelijk schakelend tussen naïef en doortastend) en Peter van de Witte (de bijna aandoenlijk sullige Greg) zorgt voor de nodige lachsalvo’s.

Ik zou zeggen: kom dat zien!
Tot 15 juni in het ATLAS Theater

Machteld van der Werf