ATLAS Theater co-host online het Theater Virus Festival

Emmen, Gouda, Waalwijk, Schiedam en Barendrecht slaan handen ineen voor het Theater Virus Festival. Samen willen zij een positief cultureel virus verspreiden en zoveel mogelijk mensen laten genieten van het mooie dat Theater te bieden heeft; hoop, vreugde, een beetje troost en inspiratie! Vanaf vrijdag 10 april bijt het ATLAS Theater het spits af als co-host en verzorgt een deel van de programmering.

Het concept ligt bij de Goudse Schouwburg en heeft inmiddels al drie succesvolle edities achter de rug. Theaterdirecteur Machteld van der Werf wilde graag aanhaken, omdat zij gelooft in de kracht van theater, zeker in deze tijden. ‘De culturele sector heeft het momenteel zwaar en daarom willen we de krachten bundelen. We hopen dat meerdere theaters en artiesten zullen aansluiten bij dit initiatief. Laten we het culturele virus samen verspreiden!’ aldus Van der Werf.

Het festival is elke vrijdagavond geheel gratis te bekijken via de website van het ATLAS Theater. Het publiek heeft de mogelijkheid om een donatie te doen, dat geheel naar de artiesten zal gaan. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend. Elke week wordt gehost door een ander theater, waarbij er ‘een talent uit de omgeving’ is te bewonderen. ‘Een leuke manier om lokaal talent op deze manier een groter podium te bieden’, zegt Van der Werf.

Update 20 mei 2020:
Het is nu officieel: De theaters mogen weer open! Premier Rutte heeft bekend gemaakt dat de versoepelingen doorgaan. Wij willen graag de deuren openen met alternatieve programmering. Omdat alle tijd en energie gestoken moet worden in de heropening, stoppen wij met het Theater Virus Festival.

We hebben het festival met veel plezier mede georganiseerd. Dank aan alle artiesten die deelgenomen hebben! En natuurlijk ook aan De Goudse Schouwburg, Theater De Leest, Theater aan de Schie en Theater het Kruispunt voor de leuke samenwerking.