DI 21 MEI

Kunstwerken Paul Meijering sieren ATLAS Theater

Het ATLAS Theater wordt steeds verder aangekleed en wordt daardoor meer en meer sfeervoller. Eerder werd het Theaterrestaurant al aangepakt en nu is de rest van het theater aan de beurt. Zowel voor als achter de schermen hangen de fraaie kunstwerken van Paul Meijering.

De schilderijen van Paul Meijering zijn gebaseerd op foto’s van veelal bekende (legendarische) artiesten. Paul zijn stijl is realistisch, waardoor de schilderijen soms net foto’s lijken. ‘Het is heerlijk om personages uit de film- en muziekwereld te schilderen, omdat ze doorgaans een excentriek uiterlijk hebben en tevens verschaft het mij een plezierig alibi om knettergekke kleuren te kunnen gebruiken’, aldus Paul Meijering.

De kunstwerken van de vele herkenbare artiesten zijn te bewonderen in beide foyers. De link met het theater is direct zichtbaar, veel artiesten die Paul heeft geschilderd zijn geëerd tijdens voorstellingen in het ATLAS Theater, zoals bijvoorbeeld Prince, Michael Jackson, Bruce Springsteen en George Michael.

Ook achter de schermen, in de gangen naar de kleedkamers en in de artiestenfoyer hangen de veelbesproken werken van Paul Meijering. ‘Wij zijn erg blij met de samenwerking, een mooie win-win situatie voor zowel het ATLAS Theater als voor Paul Meijering. Er zijn zelfs al een aantal artiesten geweest die een bod wilden uitbrengen op de schilderijen. Het werk wordt enorm gewaardeerd’, aldus theaterdirecteur Machteld van der Werf.

De schilderijen zijn tijdens openingstijden en voorstellingsavonden in beide foyers te bewonderen.