Kom genieten van zowel de Matthäus Passion als twee prachtige opera’s en ontrafel de geheimtaal van de opera tijdens de cursusavonden verzorgd door operaspecialist en bevlogen verteller Huub van ’t Hek! Scroll naar beneden voor meer informatie!

Voorstellingen met cursusavonden

Rigoletto
Verdi, zijn leven en werk
cursusavonden: wo 3 nov / wo 17 nov / wo 1 dec / wo 15 dec
"Qual vecchio maledivami", zingt Rigoletto, "De oude man heeft mij vervloekt". Nu zijn dochter in het geding is, keert hij zich tegen zijn baas, de Hertog van Mantova. Ineens staat hij als individu tegenover een systeem dat ook hem vijandig gezind is. Wat hij ook doet, ook Rigoletto kan het van een systeem, gericht op misbruik en vernietiging, niet winnen. Ook hij wordt slachtoffer. "Mijn beste opera", zei Giuseppe Verdi. Leer hem kennen aan de hand van Stiffelio (1850), Simone Boccanegra (1858), Macbeth (1847) en Rigoletto (1851).

Boek nu het operapakket!*
Rond de operavoorstelling Rigoletto worden vier cursusavonden aangeboden. Kosten van deze 4 avonden, incl. voorstelling: € 120,- (€ 110,- voor Vrienden). De cursussen zijn eventueel ook los te boeken: € 90,- (€ 80,- voor Vrienden). Reserveren van de voorstelling incl. de cursusavonden kan alleen via de Theaterkassa middels telefoonnummer +31 (0)591 850 856 of info@atlastheater.nl. Heb je al kaarten voor de voorstelling en wil je graag het complete pakket boeken? Neem dan ook contact op met de de Theaterkassa zodat de korting op de ticketprijs kan worden verrekend.

Matthäus Passion
Julius Caesar en Jezus Christus
cursusavonden: di 22 mrt / di 5 apr
"Kom vrouwen, steun mijn klaagzang, zie hem staan: mijn aanstaande man". De openingszin van de Matthäus Passion van Bach: de 18e-eeuwse vrouw schreeuwt om biologische, culturele en spirituele emancipatie. Ondersteund door Vivaldi en Händel, Reimarus en Picander komt de Matthäus Passion tot stand. Voor zijn opdrachtgevers een oratorium, voor Bach zelf zoveel meer dan een opera. Leer de Matthäus beleven zoals Bach zijn Matthäus zelf heeft beleefd. Kom naar de Matthäus avonden op 22 maart en 5 april 2022.

Meld je nu aan voor de cursusavonden!*
Rond de voorstelling van het Noord Nederlands Orkest worden twee cursusavonden aangeboden. Kosten van deze 2 avonden, incl. voorstelling: € 65,- (€ 60,- voor Vrienden). De cursussen zijn eventueel ook los van de voorstelling te boeken: € 45,- (€ 40,- voor Vrienden). Reserveren van de voorstelling incl. de cursusavonden kan alleen via de Theaterkassa middels telefoonnummer +31 (0)591 850 856 of info@atlastheater.nl. Heb je al kaarten voor de voorstelling en wil je graag het complete pakket boeken? Neem dan ook contact op met de Theaterkassa zodat de korting op de ticketprijs kan worden verrekend.

Bruid te koop!
Het Nationalisme in de Opera
cursusavonden: wo 2 mrt / wo 16 mrt / wo 30 mrt / wo 20 apr
"Trouw heb ik aan hem gezworen", zegt Marenka, "tot zijn vrouw heeft hij mij uitverkoren". Ze heeft het over Jenik, haar enige echte, grote liefde. Haar ouders en de huwelijksmakelaar denken daar anders over. Jenik legt de sleutel in de handen van "de zoon van Tobias Micha". Hij blijkt zelf die zoon te zijn. Eind goed, al goed. Ter voorbereiding doen wij opera in het Pools, Deens, Russisch en Tsjechisch.

Boek nu het operapakket!*
Rond de operavoorstelling van de Nederlandse Reisopera worden vier cursusavonden aangeboden. Kosten van deze 4 avonden, incl. voorstelling: € 120,- (€ 110,- voor Vrienden). De cursussen zijn eventueel ook los te boeken: € 90,- (€ 80,- voor Vrienden). Reserveren van de voorstelling incl. de cursusavonden kan alleen via de Theaterkassa middels telefoonnummer +31 (0)591 850 856 of info@atlastheater.nl. Heb je al kaarten voor de voorstelling en wil je graag het complete pakket boeken? Neem dan ook contact op met de Theaterkassa zodat de korting op de ticketprijs kan worden verrekend.

*Bij minder dan 20 aanmeldingen per cursus kan deze helaas niet doorgaan en zullen de gemaakte kosten worden vergoed.

Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.