Ontdek de geheimtaal van de opera! Kom genieten van twee prachtige opera's en ontrafel de geheimtaal van de opera tijdens vier cursusavonden verzorgd door operaspecialist en bevlogen verteller Huub van 't Hek!

Het heden is het verleden, gezien door de toekomst. Dat is de geheimtaal van de opera. Ooit begonnen tussen 1589 en 1607 is het anno 2020 nog steeds actueel. Omdat wij opnieuw bezig zijn met grote, maatschappelijke veranderingen. Het tijdvak 1775-1825 vertoont belangrijke overeenkomsten met het tijdvak 1975-2025. Toen ging het over de maatschappelijke positie van man en vrouw. Nu gaat het over de maatschappelijke positie van arbeid en kapitaal. Tijd dus voor reflectie en beraad.

Daarom een cursus over opera als geheimtaal en communicatiemiddel. Leren omgaan met de 17e en de 18e eeuw. Kijken en luisteren naar opera's van Monteverdi, Bach, von Gluck en Mozart. Omdat deze opera's de overgangstijd en de toekomst als metafoor in zich meedragen en ons kunnen helpen bij het vinden van actuele en passende antwoorden. Aan de meesterhand van operaspecialist en bevlogen verteller Huub van 't Hek.

Boek het opera pakket!
Geniet van vier cursusavonden inclusief twee opera's (De Parelvissers en Nederlandse Reisopera) voor € 145,- (€ 125,- voor Vrienden). De cursussen zijn eventueel ook los te boeken. Per avond € 60,- (€ 50,- voor Vrienden). Reserveren kan via de Theaterkassa middels telefoonnummer +31 (0)591 850 856 of info@atlastheater.nl.

Cursusavonden

 • WO 22 JAN
  Het ontstaan van de opera
  Claudio Monteverdi / Orfeo / Incoronazione di Poppea
 • WO 5 FEB
  Entree in de 18e eeuw
  Chr. W. von Gluck / Alceste / Orfeo
 • WO 26 FEB
  W.A. Mozart / Il Re Pastore / Nozze di Figaro
 • WO 4 MRT
  W.A. Mozart / Don Giovanni / Zauberflöte / Clemenza di Tito