Maak jij het ATLAS Theater tot een hotspot waar zowel bezoekers als artiesten graag en veel zijn? Heb jij ervaring als technicus in de theater- of evenementenbranche? Kom dan werken bij het ATLAS Theater!

Wij zoeken een enthousiaste, pro-actieve en creatieve Medewerker Theatertechniek!

ATLAS Theater: méér dan alleen theater!
Het ATLAS is een theater waar wij trots op zijn. Elk theaterseizoen bieden we onze bezoekers een gevarieerde programmering die breed en toegankelijk is voor jong en oud. Daarnaast is het ATLAS Theater uitgegroeid tot een bloeiende culturele ontmoetingsplek voor Emmen en wijde omgeving. Een dynamische werkplek dus waar alles draait om passie voor theater, muziek en cultuur! Maar ook op het gebied van banqueting hebben we een breed en uniek aanbod. Of het nu een reguliere vergadering, een symposium of een groot evenement is, wij verzorgen het met de passie, kennis en de ultieme gastbeleving waar wij bekend om staan.

De werkzaamheden
Als Medewerker Theatertechniek ben je verantwoordelijk voor de feitelijke realisatie van voorstellingen, concerten en andere evenementen in het ATLAS Theater. Je houdt je bezig met het voorbereiden, coördineren en uitvoeren van de podium technische werkzaamheden. Tevens verzorg en bedien je de podium technische apparaten, zoals het licht- en geluidsapparatuur en de trekkenwand.

Daarnaast bestaan de werkzaamheden onder andere uit:

 • Het zorgdragen voor het onderhoud van (podium technisch) inventaris en het gebouw;
 • Optreden als toneelmeester tijdens verhuringen en evenementen;
 • Het onderhouden van contacten met relevante partijen en daarbij het managen van een goede afstemming;
 • Je bewaakt de uitstraling van het ATLAS Theater in afstemming met het team;
 • Je bent verantwoordelijk voor de nakoming van Arbo-voorschriften, zowel bij jezelf als bij de bezoekende gezelschappen en je maakt onderdeel uit van de BHV organisatie.

Bovengenoemde werkzaamheden zijn slechts enkele voorbeelden van de vele taken die in het theater worden vervuld. Er heerst een informele sfeer, waar collega’s in een hecht teamverband samenwerken.

Functie-eisen

Als Medewerker Theatertechniek voldoe je aan de volgende functie-eisen:

 • Je hebt minimaal een MBO diploma niveau 4 Theatertechniek, of een vergelijkbaar niveau in een relevante technische MBO opleiding;
 • Je bent in het bezit van een geldig BMT-B / WVMT-diploma, of je bent bereid opleiding te volgen;
 • Je hebt aantoonbare ervaring in de theater- of evenementenbranche;
 • Je hebt kennis van licht- en geluidsapparatuur en de trekkenwand;
 • Je bent representatief, sociaal vaardig, gastgericht;
 • Je bent stressbestendig en staat stevig in je schoenen voor deze avontuurlijke rol;
 • Je legt gemakkelijk contacten met o.a. de artiesten, collegae, bezoekers en partners;
 • Je voelt je verbonden met het ATLAS Theater, de partners en de doelgroep;
 • Je bent flexibel. Er wordt van je verwacht dat je met name ‘s avonds en in de weekenden beschikbaar bent;
 • Je bent een echte teamplayer en weet je collega’s op een positieve wijze te stimuleren en te motiveren.

Informatie en sollicitatie
De functie is ingedeeld in functiegroep 6 van de CAO Dierentuin. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst, op fulltime basis (gemiddeld 38 uur per week). Tevens heb je gratis toegang tot WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en krijg je korting voor andere geselecteerde parken!

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij Richard Klasens, coördinator Theatertechniek, via telefoonnummer 0591-690483 of via r.klasens@atlastheater.nl.

Heb je interesse, dan ontvangen we graag je sollicitatie. Solliciteren kan door je cv met motivatiebrief te mailen naar Manon Hamminga, HR Adviseur ATLAS Theater en Wildlands, m.hamminga@wildlands.nl.

Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.