Ensuite
Beth & Flo
Grote kerk ZO 20 OKT 2024
15:00 uur De Grote Kerk vanaf € 24,50

Beleef de magie van klassieke concerten in de Grote Kerk Emmen, exclusief verkrijgbaar via de website van het ATLAS Theater!

 

Stel je voor, één vleugel, twee pianistes; zinderende quatremains-muziek mengt zich met het gerinkel van de glazen. Drie componisten lopen het café binnen. Het zijn Milhaud, Stravinsky en Ravel. Maar nee… dit is niet het begin van een mop – het is gewoon de realiteit in het Parijs van 100 jaar geleden. Want we zijn in het beroemde café Le boeuf sur le toit, waar de artistieke avant-garde van die tijd elkaar ontmoette en inspireerde. Kom binnen! Drink, zing en lach met ons en laat je meeslepen door het broeierige sfeertje van dit variétécafé, waar van alles kan gebeuren.

 

Over Beth & Flo

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij beiden hun Masterdiploma klassiek piano behaalden. Het duo valt op door hun frisse energie, eensgezind samenspel en door de verrassende vorm van concerteren die zij de afgelopen jaren ontwikkelden. Dit bracht hen in 2020 tot de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF). De jury omschreef hen als “een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”. De cabaretvoorstelling Niet wat je denkt, hun absurdistische programma vol klassieke werken, was seizoen 2021-2022 in theaters door heel Nederland te zien. In seizoen 2022-2023 ging Niet wat je denkt in reprise. Vanaf september 2023 is het tweede cabaretprogramma Ander Onderwerp te zien in de theaters.

 

Programma

Darius Milhaud – Scaramouche en natuurlijk Le Boeuf sur le Toit

Igor Stravinsky – delen uit Le Sacre du Printemps

Oliver Davis – nieuwe, prikkelende en makkelijk in het gehoor liggende werken die deze componist speciaal voor ons schreef

Bedrich Smetana – De Moldau, inmiddels al enkele jaren ons pièce de resistance omdat dit stuk overal wordt teruggevraagd en we er zelf ook geen genoeg van kunnen krijgen.

 

“Beth & Flo: klassiek met theatrale charme” – Haarlems Dagblad “[… het duo Beth & Flo], dat opereert op de scheidslijn tussen hoogwaardig klassiek en lichtvoetig cabaret” – Wenneke Savenije in De Nieuwe Muze

 

Ben je Vriend van de Grote Kerk?

Dan ben je in het bezit van een actiecode waarbij je € 2,50 korting ontvangt per ticket. Vul bij stap 2 in het bestelproces de actiecode in en klik op check code. Selecteer daarna het aantal stoelen bij de juiste prijs. Ben je Vriend maar heb je geen actiecode ontvangen? Neem dan contact op met de Theaterkassa.

 

Let op: de verkoop van deze voorstelling in de Grote Kerk stopt een halfuur voor aanvang.

Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.