Nederlandse Reisopera
Bruid te koop!
Opera ZA 30 APR 2022
20:00 uur Rabo Zaal vanaf € 37,50

De Nederlandse Reisopera steekt de komische opera ‘Prodaná nevěsta’ (Die verkaufte Braut) van Bedřich Smetana in een eigentijdse nieuwe jas. Dit volwassen sprookje vol seks en humor wordt gezongen in een fonkelnieuwe, Nederlandse bewerking van Anne Lichthart en daarmee als ‘Bruid Te Koop!’ ontdaan van het etiket ‘folkloristisch’. Zo krijgt het de kans om opnieuw ontdekt te worden als een van de meest geslaagde komedies uit het operarepertoire.

Het verhaal kan bijna niet eenvoudiger. Het meisje Marenka heeft verkering met de arme, maar knappe Jenik. Plotseling staat de oude huwelijksmakelaar Kezal bij haar ouders voor de deur. Hij duwt hen een bijna vergeten contract onder de neus, waarin de vader van Marenka, in ruil voor een grote lening, zijn dochter als bruid aan de zoon van Micha belooft. Als vader Kruschina dit contract breekt, zal hij de lening volledig terug moeten betalen. Zal Marenka dit accepteren? Hoe reageert Jenik hierop? En de nieuwe huwelijkskandidaat Vasek?

Kom naar de gratis inleiding!
De gratis inleiding start om 19.00 uur. Aanmelden kan direct in het bestelproces bij het reserveren van je kaarten of via de Theaterkassa via telefoonnummer +31 (0)591 850 856 of info@atlastheater.nl.

 • OPERA
  Charkov City Opera & Ballet
  Rigoletto
  ZA 22 JAN
  20:00
 • MUZIEK
  Trijntje Oosterhuis
  What The World Needs Now - Burt Bacharach Songbook
  VR 18 MRT
  20:00
 • MUZIEK
  Her Majesty
  Are You Ready For The Country?
  DO 31 MRT
  20:00
Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.