Noord Nederlands Toneel
Er Zal Iemand Komen (Jon Fosse)
Toneel ZA 23 NOV
20:30 uur DvhN Zaal € 21,00

Een poëtische thriller

De combinatie van een raadselachtige toneeltekst van de Noorse schrijver Jon Fosse, datgene wat gezegd word zonder woorden met een hallucinerende beweging, raakt je recht in het hart.

Twee geliefden kopen een afgelegen huis aan een fjord om ‘samen alleen’ te zijn. Daar aangekomen begint de twijfel of er iemand zal komen die hun alleen-zijn zal verstoord. De hallucinerende, soms gewelddadige, herhalende beweging die regisseur Liliane Brakema aan de tekst toevoegt, drukt op een intense manier uit wat de personages niet met woorden kunnen zeggen.

Na een zeer succesvol theatraal onderzoek naar Er zal iemand komen dat alleen in Groningen te zien was, maakt de talentvolle regisseur Liliane Brakema een nieuwe versie van het stuk voor een landelijke tournee. Met haar fysieke regiestijl viel Brakema al tijdens haar regieopleiding op, zij is de eerste regisseur die met een afstudeervoorstelling geselecteerd werd voor het prestigieuze Nederlands Theater Festival. Daarna werkte ze o.a. bij NTGent en Schauspielhaus Bochum.

“In de voorstelling zie je een zoektocht naar intimiteit van mensen die werkelijk geen idee hebben hoe ze die moeten vinden. Een gevoel van kwetsbaarheid en geweld gaan hierbij hand in hand.” (regisseur Liliane Brakema)

"De jonge theatermaker Liliane Brakema levert met deze voorstelling bij NNT een overtuigend visitekaartje af."
Dagblad van het Noorden