ZOO MOOI!
Ode aan Aleid Rensen - Live Preview
Gastprogrammering ZA 27 APR
20:00 uur DvhN Zaal va. € 5,00

Een verhaal over liefde, passie, respect, afscheid en verlies!

Deze spectaculaire muzikale show verteld de geschiedenis van de verdwenen dierentuin. Het levensverhaal van Aleid Rensen met haar man Jaap Rensen en het Noorder Dierenpark. Hoe het begon, de hoogtijdagen en hoe het stopte.

Nieuwsgierig geworden?
Kom dan naar de Live Preview van Zoo Mooi op zaterdag 27 april (Koningsdag) om 20.00 uur in het ATLAS Theater. Alvast even genieten van Harmonie Euterpe Emmen olv Martijn C. Veenstra, Martine Salomons en Jeroen. Kom jij ook? 
 
Over de show
Een ode aan Aleid Rensen! Samen met haar man Jaap waren zij vanaf 1969 eigenaar van het park en begonnen aan de wederopbouw van de Dierentuin. Een heldere visie op dierenwelzijn en educatie en een gedreven persoonlijkheid zorgde er voor dat de dierentuin uitgroeide tot een landelijk begrip. Het succes van het park bereikte uiteindelijk de grenzen van het park, wat in het centrum niet meer kon doorgroeien. Tegenwoordig horen we het getrompetter van de jonge olifanten alleen nog in onze gedachten.

Kom op 23, 24 en 25 mei 2019 genieten van de muziekproductie Zoo Mooi! live in de Oude Dierentuin. Precies op de locatie waar vroeger de Nijlpaarden gracieus door het water bewogen, tegenover de plek waar de stekelvarkens liepen en de flamingo’s sierlijk in het waterstonden alsof we in Florida op vakantie waren. Op deze plek wordt een podium gebouwd voor het orkest en is er ruimte voor 800 personen publiek. Drie avonden aaneen krijg je de kans om samen het verhaal van de Oude Dierentuin te herbeleven.

 • MUSICAL
  Naidjim Severina, Vajèn van den Bosch, Jonathan Demoor e.a.
  Kinky Boots
  VR 14 FEB
 • MUSICAL
  Naidjim Severina, Vajèn van den Bosch, Jonathan Demoor e.a.
  Kinky Boots
  ZA 15 FEB
 • MUSICAL
  Naidjim Severina, Vajèn van den Bosch, Jonathan Demoor e.a.
  Kinky Boots
  ZO 16 FEB