De Parelvissers
Staatsopera van Tatarstan
Opera VR 6 MRT
20:00 uur Rabo Zaal vanaf € 40,00

Het geliefde operagezelschap uit Tatarstan komt met een nieuwe enscenering van het exotische meesterwerk ‘De Parelvissers’ van Georges Bizet, een parel uit het operareper­toire, even mooi als zijn latere meesterwerk ‘Carmen’. In de jaren dertig van de vorige eeuw was het werk een vast onderdeel van de programmering van Theater Carré en zat de hele Jordaan steevast op het schellinkje. De typisch muziek van zangers als Willy Alberti lijkt rechtstreeks uit Bizets lyrische muziek te zijn ontsproten.

‘De Parelvissers’ speelt zich af in Ceylon, waar de twee vrienden Zurga en Nadir elkaar na jaren terugvinden. Maar hun hernieuwde vriendschap wordt bedreigd als ze verliefd worden op dezelfde vrouw. Bizet roept met zijn prachtige melodieën een droomwereld op, met het duet ‘Au fond du temple saint’ als grote publiekslieveling. Geniet van de topsolisten, het grote orkest en de kleurrijke decors en kostuums die dit Oosterse sprookje tot een onvergetelijke operabelevenis maken. Frans gezongen, met Nederlandse boventiteling.

Kom naar de gratis inleiding!
De gratis inleiding, verzorgd door de Vrienden, start om 19.00 uur. Aanmelden kan via de Theaterkassa middels telefoonnummer +31 (0)591 850 856 of info@atlastheater.nl.
 

"Met zijn vaak zeer zoete muziek maakt ‘De Parelvissers’ een aangename indruk. (…) Allure en raffinement, vocaal beheerst, verfijnd en stilistisch helemaal juist."
Dagblad van het Noorden