Ontdekken en verwonderen, een beleving laten ervaren dat is wat je onder andere met cultuur educatie kunt bieden. Laat kinderen zelf ervaren en beleven. In het theater maar ook ‘gewoon’ in de klas. Met ons digitale lespakket brengen we het theater en de beleving naar de scholen toe!

Gratis lespakket
Aan de hand van onder andere diverse filmpjes en opdrachten nemen we de leerlingen mee in de wondere wereld die schuil gaat achter de theaterdeuren. Wat is er allemaal al vooraf gegaan voordat de bezoekers op het rode pluche hebben plaatsgenomen? Wat zijn de werkzaamheden van de programmeur, de theatertechnicus, de marketingmedewerker en de kassamedewerker? Ze vertellen het allemaal in afzonderlijke filmpjes die ze afsluiten met een opdracht voor de leerlingen. Uiteraard zullen deze opdrachten door ons beoordeeld en aan jullie teruggekoppeld worden. Het lespakket wordt afgesloten met een Theaterquiz: wie wordt de Theaterconnaisseur van jullie klas?

Voor wie en met welk doel?
Het lespakket is gemaakt voor de groepen 6 tot en met 8 met als doel:

  • Leerlingen kennis laten maken (en vergroten) met de vele facetten die theater te bieden heeft;
  • Leerlingen kennis laten maken met de beroepen die er nodig zijn om een theater te ‘runnen’;
  • Leerlingen hun creativiteit (laten) vergroten;
  • Leerlingen enthousiasmeren en hun interesse over theater middels de DOE-activiteiten vergroten.

Lespakket aanvragen?
Bekijk vooral alvast deze trailer. Enthousiast geworden? En wil je dit gratis digitale lespakket ontvangen? Mail dan jullie naw-gegevens en contactpersoon naar educatie@atlastheater.nl. We zullen dan zo spoedig mogelijk contact met jullie opnemen.

Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.