"Grappig dat je alles nep doet en dan wel probeert om het echt te laten lijken!"

OBS de Esdoorn

Theatereducatie programma
Begin dit schooljaar is het nieuwe theatereducatieprogramma Christie & Kris van het ATLAS Theater van start gegaan. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor leerlingen van de basisscholen in Emmen en omstreken om ze meer te leren over theater. Het nieuwe educatieproject geeft leerlingen onder andere inzicht in hoe een theater werkt, hoe een voorstelling wordt gemaakt, het leven van een artiest en natuurlijk de beleving in het theater zelf. Er zijn twee verschillende programma’s ontwikkeld, een onderbouw- en een bovenbouwprogramma.

Werkwijze
Het programma bestaat uit vier lessen en bevat zowel voor de onder- als bovenbouw dezelfde werkwijze. Het programma start in de klas met de tv-serie Christie & Kris. Christie en Kris nemen de leerlingen mee door de wondere wereld van theater. Elke aflevering behandelt een nieuw theaterthema en wordt afgesloten met een werkopdracht in de klas. De opdrachten zijn helemaal uitgewerkt en worden meegeleverd met het programma. Tevens worden er een aantal lessuggesties geleverd, waarmee in de klas aanvullend aan de slag kan worden gegaan. De reeks wordt afgesloten met een tweetal bezoeken aan het ATLAS Theater, waarbij de leerlingen een mooie, interactieve theaterbeleving passend bij de lessen zullen bezoeken.

Lesprogramma groep 1 t/m 4
Ik ben een ster!
‘Later als ik groot ben wil ik beroemd worden!’

Voor veel jonge kinderen is dit hun droom. De wereld uit de dromen van kinderen gaan wij iets dichterbij halen met het programma ‘Ik ben een ster!’. Het programma is speciaal ontwikkeld voor leerlingen in de groepen 1 tot en met 4. De leerlingen kijken in de klas de tv-serie, waarin ze allerlei opdrachten krijgen die ze nodig hebben voor hun bezoek aan het theater. Na de vier afleveringen komen de leerlingen naar het ATLAS Theater en bezoeken zij de voorstelling ‘Het Geheim van de Schatkist’. Een interactieve voorstelling waarbij het draait om de fantasie en beleving van de kinderen én waarin de kinderen zelf meespelen.

Lesprogramma groep 5 t/m 8
Theaterfreaks
Gek op theater, dat zijn de Theaterfreaks!

Gek op theater, dat zijn de Theaterfreaks! Na dit programma, wat speciaal is ontwikkeld voor leerlingen uit groep 5 t/m 8, zijn de leerlingen echte Theaterfreaks. Christie & Kris vertellen in vier afleveringen hoe het theater in zijn werk gaat. Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan de slag om alle ingrediënten te verzamelen en maken die nodig zijn om een eigen voorstelling te maken. Na vier weken komen de leerlingen op bezoek in het Atlas Theater en maken zij onder begeleiding van een theaterdocent in 2,5 uur een complete voorstelling met licht en geluid! In overleg met de school en het theater kan de voorstelling gespeeld worden voor ouders en/of leerlingen van andere klassen.

Theaterdag
Dompel de leerlingen onder in het theater! 
De leerlingen komen nog een keer terug in het ATLAS Theater en krijgen een interactief programma voorgeschoteld. Een rondleiding achter de schermen en De ATLASshow. De ATLASshow is een spannende, interactieve en energieke theaterspelshow waarin verschillende klassen/scholen tegen elkaar strijden om de titel ‘Theaterschool van het jaar’.

​Ervaringen OBS de Esdoorn
De eerste bezoeken zijn geweest en de leerlingen van OBS de Esdoorn vonden het een groot feest. Al was het niet alleen leuk, ze hebben ook wat geleerd.  Zo zegt een leerling: ‘Ik heb geleerd hoe je theater speelt en hoe het achter de schermen werkt. Ik wist niet dat er zoveel gebeurde achter de schermen!’. Een andere leerling zegt: ‘Grappig dat je alles nep doet en dan wel probeert om het echt te laten lijken!’.

Meer info & inschrijven
Wil je dit lesprogramma niet missen? Schrijf je dan snel in! Voor vragen kun je mailen naar info@atlastheater.nl