"Voor grote musical producties hoef je niet meer naar het westen!"

Houd je van muziek, dans, entertainment, kostuums en grote decors? Dan is musical vast jouw favoriete genre! Musical is een steeds populairder wordend genre in Drenthe. En omdat het ATLAS Theater in Emmen podium biedt voor grote musicals, hoef je hiervoor niet meer naar het westen. Nog een voordeel: grotere producties zijn vaak meerdere dagen te zien in het ATLAS Theater, hierdoor kun je een dag kiezen wat jou het beste past. Benieuwd naar de leukste musicals in Drenthe? Lees dan snel verder!

De leukste musicals op een rij!
"Mooie shows, mooie zaal en vriendelijk personeel. Fijn theater om een avond uit te gaan."

Fina Fissering

De leukste musicals in Drenthe

Bezoek één of meerdere betoverende musicals voor een onvergetelijke ervaring in het ATLAS Theater!

Jesus Christ Superstar 5 dagen in Emmen
Zet je schrap voor Jesus Christ Superstar, dé rockmusical van 2024. Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

Boni the Musical
Deze musical vertelt het levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname. Boni ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten en wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan.

Je Anne
Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt ‘Je Anne’ het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is. Het script van Enid Futterman werd hiervoor gecomplementeerd met integere en veelal aangrijpende liedjes van Michael Cohen. De regie is in handen van de Vlaamse regisseur Frank Van Laecke.

Mamma Mia
De romantische musical met de hits van ABBA, vertolkt door een fantastische cast! In Mamma Mia! zien we hoe Sophie op het punt staat om te trouwen op een zonnig Grieks eiland. Deze zorgeloze, swingende musical staat bol van de hits van ABBA. O.a. The Winner Takes It All, Dancing Queen en Money Money Money komen voorbij in een nieuwe Nederlandse vertaling. Mamma Mia! is een feest van een voorstelling met legendarische muziek, een flinke dosis nostalgie en heerlijke humor!

Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.