Green Key is het wereldwijde keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. Jaarlijks worden de organisaties beoordeeld en gekeurd op het gebied van duurzaamheid. Green Key gecertificeerde accommodaties verminderen aantoonbaar CO2 reductie en dragen daarmee hun steentje bij aan klimaatdoelstellingen. Het ATLAS Theater hecht veel waarde aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen en is daarom trots dat ze opnieuw het Green Key Keurmerk Goud in ontvangst hebben mogen nemen.

Duurzaamheid binnen verschillende facetten
‘Om het keurmerk te behalen moeten bedrijven aan de slag met duurzaamheid binnen veel verschillende facetten van hun organisatie. Het ATLAS Theater stelt alles in het werk om het milieu te sparen, zonder dat het ten koste gaat van het comfort en de kwaliteit van haar gasten. Denk hierbij aan zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijk schoonmaken, recyclen, aanbieden van lokale (biologische) producten en maatschappelijke betrokkenheid’ aldus theaterdirecteur Machteld van der Werf.

Een goed voorbeeld is het groene theaterdak en de kopgevels die begroeid zijn met kruiden, grassen en andere planten. Hierdoor wordt het regenwater geabsorbeerd, wordt CO2 opgenomen, is het dak warmte- en geluidsisolerend en zorgt het voor meer biodiversiteit. Daarnaast heeft het ATLAS Theater een nauwe samenwerking met WILDLANDS, zo wordt het theater bijvoorbeeld verwarmd met een restproduct uit de energieopwekking van het park.

Maatschappelijke betrokkenheid
Een belangrijk hoofdstuk binnen Green Key is ‘Maatschappelijke Betrokkenheid’. Hoe ‘staat’ een bedrijf in hun buurt of regio? Dit kan gaan van de betrokkenheid bij een goede doel of bijvoorbeeld de relatie met het personeel. Daarom doet het ATLAS Theater geregeld onderzoek naar de medewerkerstevredenheid en de werkomstandigheden zodat waar nodig, dingen verbeterd cq. aangepast kunnen worden.

‘Om het jaar worden zowel WILDLANDS als het ATLAS Theater bezocht door de keurmeesters die checken of alles klopt. We willen goed voorbereid zijn op een duurzame toekomst daarom is Green Key voor ons altijd weer een mooi ijkmoment om te zien waar we staan in het verduurzamen van onze organisatie’, aldus van der Werf.

Meer lezen over het behalen van het Green Key Keurmerk? Lees dan hier het interview met Directeur Machteld van der Werf en KAM (Kwaliteit, Arbo & Milieu)-coördinator Nico Nobbe.

Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.