Schouwburg Ogterop in Meppel, ATLAS Theater in Emmen, Theater De Tamboer in Hoogeveen en DNK Theater in Assen willen graag meer jongeren in de leeftijdscategorie 12 en 16 jaar aan zich binden. Deze doelgroep komt relatief weinig in het theater en dat is jammer. Zowel voor hunzelf als ook voor de toekomst van het theater. De theaters in Emmen, Assen, Hoogeveen en Meppel hebben de jongeren veel te bieden en willen middels een Jongerenpanel gezamenlijk het theater beter onder de aandacht brengen bij deze doelgroep. De vier theaters zijn dan ook erg verheugd met de toekenning van de subsidieverlening van het college van Gedeputeerde Staten.

Gezamenlijk doel
Provincie-breed wordt een jongerenpanel samengesteld met als doel kennis te nemen van wat leeft onder jongeren en hoe het theater voor hun aantrekkelijker te maken. Zo zal er een wisselwerking ontstaan tussen het aanbod van de theaters en de specifieke behoeften en vraag van de jongeren. Gezamenlijk wordt een plan geschreven - én uitgevoerd - om jongeren meer te betrekken bij het theater en het theater aantrekkelijker te maken voor jongeren.

Planning
Nu de subsidie is toegekend, wordt er eerst een wervingscampagne opgezet. In september verwachten de theaters met de werkgroep van start te gaan en het Jongerenpanel samengesteld te hebben. De theaters streven naar een diverse samenstelling van het panel met een bezetting van 7 deelnemers per theater. Jongeren uit de steden maar ook uit het ommeland. Jongeren die zoveel mogelijk een afspiegeling vormen van de populatie. Uitwisseling tussen de panels zorgt ervoor dat een gezamenlijk plan ontwikkeld wordt voor een voorstelling of evenement dat komend theaterseizoen in de vier theaters zal plaatsvinden.

Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.