Vanaf dinsdag 31 mei presenteert het ATLAS Theater het nieuwe theaterseizoen op atlastheater.nl en valt tevens de theaterkant met het nieuwe aanbod op de deurmat.

In het nieuwe programma zijn de genres muziek, cabaret en jeugd & familie goed vertegenwoordigd. Bezoekers kunnen komend seizoen genieten van grote namen zoals Suzan & Freek, Venice, Youp van ’t Hek, Herman van Veen, Guido Weijers, The Analogues én van musicals als Grease, Checktpoint Charlie en The Prom. Daarnaast staan er weer indrukwekkende opera’s geboekt zoals de Nederlandse Reisopera en Cosí fan tutte, gespeeld door een groep Oekraïense muzikanten die de oorlog in hun land is ontvlucht en onderdak in Nederland heeft gevonden.

Uiteraard is er ook aan de jongste theaterbezoekers gedacht. Zij kunnen o.a. naar De Schippers van de Kameleon, Kruimeltje, Jungleboek, Bing, Mees Kees en Assepoester. Verder is er ook veel aanstormend talent te ontdekken in het ATLAS Theater. Dit zijn artiesten die steeds meer bekendheid krijgen en nog niet eerder in Emmen zijn geweest. Denk bijvoorbeeld aan Thijs van de Meeberg, Anne Neuteboom en Nail. Speciaal voor deze voorstellingen zijn er voordelige arrangementen samengesteld.

Meer jongeren naar theater
In samenwerking met de gemeente Emmen verrast het theater jongeren die in 2022 hun 18e verjaardag vieren, met een voucher voor twee gratis kaartjes. Ze kunnen zelf kiezen uit het nieuwe programma. Theaterdirecteur Machteld van der Werf heeft speciaal voor deze doelgroep populaire namens zoals Fred van Leer, Nienke Plas, Buddy Vedder en Suzan & Freek geboekt. Ook kunnen jongeren van 14 tot en met 23 jaar voor maar € 10,- naar alle niet-uitverkochte voorstellingen. Door deze acties hoopt Van der Werf dat er meer jongeren naar het theater gaan.

Theater voor iedereen
In het nieuwe theaterseizoen werkt het ATLAS Theater weer samen met Stichting ‘Vier het Leven’. Zij halen ouderen thuis op, om samen in het theater een avond zorgeloos te genieten van een voorstelling. Een nieuwe samenwerking is stichting ‘Kom het Zien!’ Zij maken het voor mensen met een visuele beperking mogelijk om een theatervoorstelling écht live mee te beleven. “Ik hoor u bijna denken, kan dat? Ja dat kan en het plezier begint al vóór de voorstelling, met onder andere een speciale meet & feel inleiding. Hierbij beschrijft een blindentolk het decor en de kostuums en kunnen deze ook van dichtbij bekeken of betast worden. Vervolgens beschrijft de blindentolk ook wat er tijdens de voorstelling allemaal te zien is. Zo is theater leuk voor iedereen.” aldus Machteld van der Werf.

Bekijk agenda

Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.