Zaterdag 21 mei vindt de 9e editie van SPY Festival plaats in het ATLAS Theater in Emmen. SPY kent een middag en avondprogramma met elke een eigen headliner, namelijk The Cool Quest in de middag en ’s avonds wordt het festival afgesloten door een dosis muzikale energie van PACESHFITERS. Het programma van SPY bevat regionale acts gepaard met landelijk opkomend talent.

The Cool Quest timmert al enige tijd aan de weg, ze hebben al meer dan 500 (festival)shows op hun naam staan. In 2021 brachten ze hun laatste single ‘PARTY ON THE BLOC’ uit met gegarandeerd succes! In hun muziek zijn de invloeden van hiphop tot indie- en alternatieve pop te horen, samen met een genre-bending sound en herkenbare, soulvolle zang.

Naast The Cool Quest spelen DANYTHA en Haas op SPY, beide geen onbekende in de provincie. Zo heeft Haas is 2016 op de popronde gestaan en is DANYTHA deelnemer geweest van het talentontwikkelingstaject Drentsch Peil XL en Hit the North.

Het avondprogramma van SPY wordt geopend door Seb Zukini, het nieuwste aanstormende talent in Drenthe. Seb Zukini bestaat uit ervaren muzikanten, die elk al vaker op het podium te vinden waren. Breng deze muzikale kennis bij elkaar en je krijgt een stevige formatie met strakke riffs en pakkende rocks songs.

Verder in het avondprogramma staan Tramhaus en Smudged, beide uit Rotterdam, waar veel talent van tegenwoordig ontstaat. Tramhaus is klaar voor het festivalseizoen, deze postpunkband heeft in korte tijd veel mensen overtuigd van hun energieke, maar toch serieuze shows. Smudged is onderdeel van het project ‘De Nieuwe Lichting’ en heeft afgelopen jaar niet stil gezeten. Naast veel optreden hebben ze meerdere songs uitgebracht. De act heeft een mysterieuze verschijning door hun blauw geschminkte gezichten, de visuals die ze gebruiken maken de show helemaal af.

Paceshifters sluit de 9e editie van SPY Festival af. Het Nederlands trio van Paceshifters lijkt zichzelf elk jaar in een hogere versnelling te rocken; nog strakker, nog rauwe en nog fijner. Na ruim 10 jaar hard werken, kunnen we nog steeds gerust van ‘jonge honden’ spreken, al klinken de songs van PACESHIFTERS inmiddels zeer volwassen.

Het middagprogramma begint om 14:00 uur en het avondprogramma om 19:30. Voor meer informatie en kaarten: www.spyfestival.nl

SPY Festival is een product van Stichting The Bake Shop. The Bake Shop organiseert met regelmaat avonden waar jong, Nederlands muziektalent centraal staat. Houd de website en socials in de gaten voor meet evenementen van The Bake Shop.

SPY Festival
Middag programma 14:00 - tickets €10,- (excl. service kosten, 1+1 gratis!)
Line-up: DANYTHA | Haas | The Cool Quest

Avond programma 19:30 - tickets €15,- (excl. service kosten, 1+1 gratis!)
Line-up: Seb Zukini | Tramhaus | Smudged | PACESHIFTERS
Tickets via website www.spyfestival.nl

Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.