"Al ruim 100.000 bezoekers gingen je voor!"

Op zoek naar een leuk uitje met kinderen? Dit seizoen staan er in het ATLAS Theater in Emmen weer veel jeugdvoorstellingen geprogrammeerd! Denk hierbij aan familievoorstellingen die leuk zijn voor het hele gezin, maar ook voorstellingen die leuk zijn voor de allerkleinsten. Naast dat een uitje met kinderen naar het theater erg leuk is, is het ook erg leerzaam en goed voor de ontwikkeling voor je kind.

De leukste uitjes met kinderen
"Heel mooi theater, vriendelijk personeel, top show en vooraf een luchtkussen en kleurplaten voor de kindjes. Perfect verzorgd!"

Taja Boers

7 redenen om met je (klein)kind een uitje te maken naar het theater.

 • Verrijking van de fantasie en de beleving
  Denk je dat je kind te jong of te oud is voor het theater en je kind zijn of haar aandacht er niet bij kan houden? Dan heb je het mis! Kies altijd voor een voorstelling die geschikt is voor de leeftijd van je kind, zodat de verhaallijn op het juiste niveau is en de voorstelling optimaal kan inspelen op de fantasie en beleving van je dochter of zoon. De leeftijdsaanduiding is bij elke jeugdvoorstelling op de website aangegeven.

 • Kindertheater is leerzaam
  Veel voorstellingen bevatten ook educatieve elementen. Zo kan je kind op een luchtige manier veel dingen leren van en over het theater. Zo kan het bij een voorstelling voor de kleintjes bijvoorbeeld over tellen en kleuren gaan en voor wat oudere kinderen over het naar school gaan.

 • Leren omgaan met spannende momenten
  Net zoals in tekenfilms zijn er in voorstellingen vaak ook spannende en soms ook verdrietige momenten. Kinderen worden tijdens een voorstelling meegenomen in het verhaal en leren daardoor hoe ze moeten omgaan met zulke momenten. Ze ervaren namelijk ook weer de overgang naar humor met bijvoorbeeld vrolijke muziek.

 • Interactieve elementen tijdens de voorstelling
  Ben je bang dat je kind zich na een tijdje verveeld? Dat is echt niet nodig, de makers kennen hun doelgroep erg goed en hebben vaak interactieve elementen in de voorstelling. Zo stellen de artiesten vaak vragen aan de mensen in de zaal of mag er meegezongen worden. Hierdoor wordt je kind onderdeel van het verhaal en zal hij of zij het optimaal beleven en geboeid blijven tot aan het eind!

 • Ontmoeting met tv-helden in het echt
  In het theater komen ook figuren die kinderen vaak herkennen van de televisie. Denk hierbij aan Woezel & Pip, Bing en Buurman & Buurman. Hoe leuk is het dat je kind een tv-held in het echt ontmoet?! Ga je voor het eerst samen met je kind naar het theater? Dan zijn dit soort voorstellingen met bekende figuren een goede keus, omdat ze het al enigszins kennen.

 • Ruime keuze genres en voorstellingen
  Het ATLAS Theater biedt een enorm gevarieerd programma aan met veel verschillende jeugdvoorstellingen voor veel verschillende leeftijden. Zo is er voor ieder wat wils! Denk bijvoorbeeld aan familiemusicals, dansvoorstellingen, muziek, toneel en show.

 • Altijd feest na afloop met onze eigen Kids Afterparty
  Iedere jeugdvoorstelling kent een super leuke Kids Afterparty. We hebben voor en na afloop een springkussen in de foyer staan, draaien swingende muziek en hebben een grote snoepkraam met suikerspinnen en veel lekkers. Ook ontmoet je onze mascotte Aatje en kun je een mooie balloncreatie mee naar huis nemen! De perfecte middelen voor een te gekke afterparty.

Kortom: een uitje met kinderen naar het theater is één groot feest!

Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.