Op deze pagina maak je kennis met de verschillende medewerkers van het ATLAS Theater. Wat zijn de werkzaamheden van de programmeur, de theatertechnicus, de marketingmedewerker en de kassamedewerker? Ze vertellen het allemaal in afzonderlijke filmpjes die ze afsluiten met een opdracht voor de leerlingen. Uiteraard zullen deze opdrachten door ons beoordeeld en aan jullie teruggekoppeld worden.

Machteld is theaterdirecteur en programmeur. Je kunt je vast wel voorstellen dat er heel wat aan vooraf gaat voordat hier een voorstelling plaatsvindt. Om dat voor elkaar te krijgen werken we in het theater met een heel groot team. Als directeur stuurt Machteld het hele team aan. Daarnaast is ze ook verantwoordelijk voor het boeken van alle artiesten en gezelschappen. Maar hoe maak je nou keuzes en waar moet je allemaal rekening mee houden?

Opdracht
Kies uit de lijst van voorstellingen één voorstelling die jij graag in het ATLAS Theater wilt zien. Overtuig Machteld waarom die voorstelling in het programma moet worden opgenomen.

Mirjam en Simone zijn samen verantwoordelijk voor de marketing van het ATLAS Theater. Maar wat houdt dit nou precies in? Hun hoofdtaak is ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk kaartjes worden verkocht voor de voorstellingen die de programmeur heeft geboekt. Benieuwd hoe ze dat doen? Bekijk dan gauw de video!

Opdracht
Maak een leuke ludieke poster waarbij je zoveel mogelijk kinderen bereikt. Op de poster staat waar en wanneer de voorstelling is, waar de voorstelling over gaat en waar je kaartjes kunt kopen.

Front Office betekent eigenlijk ‘het kantoor aan de voorkant’. Zij zijn het eerste aanspreekpunt van bezoekers. Ze helpen o.a. de gasten met vragen over de kaartverkoop, verbinden zakelijke gesprekken door naar de juiste collega’s en hebben een tal van administratieve werkzaamheden. Als er een voorstelling is zorgen zij voor een warm ontvangst en begeleiden ze de bezoekers door het gebouw heen. Bekijk gauw de video om te zien hoe ze dat doen!

Opdracht
Bedenk een aansprekende tekst om de bezoekers te informeren dat de voorstelling begint.

Als je naar het theater gaat wil je natuurlijk een compleet theateruitje beleven. Daar zorgt o.a. Erik voor! Hij maakt in zijn keuken samen met het horeca-team lekkere gerechten en hapjes klaar. Dat doen ze niet alleen wanneer er voorstellingen te zien zijn, maar ook voor zakelijke bijeenkomsten. Denk bijvoorbeeld aan een lunch voor 400 (!) personen. Benieuwd hoe het eraan toe gaat in de keuken? Bekijk dan gauw de video.

Opdracht
Bedenk een dessert voor in het restaurant dat snel te maken is.

Theatertechniek is de algemene naam voor de technische snufjes die nodig zijn om een theatervoorstelling te ondersteunen. De functie van een theatertechnicus omvat meerdere taken, met ieder zijn eigen specialisme. Benieuwd naar de verschillende werkzaamheden? Bekijk dan gauw de video!

Opdracht
Welke twee kleurenfilters moet je combineren om de kleur groen te krijgen?

Els zorgt samen met het schoonmaakteam ervoor dat het theater er spik en span uitziet. En dat is nogal een taak in zo’n groot gebouw! Benieuwd hoe ze de schoonmaak van het theater aanpakken en wat ze allemaal voor bijzondere dingen meemaken achter de schermen? Bekijk dan snel de video!

Opdracht
Laat in een filmpje zien welke schoonmaakmiddelen en attributen jij gaat gebruiken om chips en chocomel van een tegelvloer te krijgen.

Heb je samen met je klasgenoten een opdracht uitgevoerd? Deel de uitkomst dan met ons via educatie@atlastheater.nl! We vinden het erg leuk om foto's en video's van jullie te ontvangen. Uiteraard komen we bij je terug met onze reactie en beoordeling! 

Toi-toi-toi!

Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.