Het ATLAS Theater biedt verschillende educatieve activiteiten voor het basis- en voortgezet onderwijs om de magie van theater te laten beleven. Leren over en mét kunst en cultuur, want: kunst verrijkt, stimuleert, reflecteert, inspireert én geeft plezier! Op deze pagina vind je meer informatie over het aanbod en kun je trailers van de voorstellingen bekijken.

Download hier het inschrijfformulier

Bekijk educatieboekje

Slinger!
Simone de Jong Company

Er zijn drie kinderen. Ze wonen op matrassen. Ze slingeren aan hun stapelbed. Ze mogen alles wat jij niet mag. Kom maar eens kijken.

Een grappige hartveroverende voorstelling met acrobatisch spel is als de droom van een kind. De drie kinderen klimmen, spelen nieuw verzonnen spellen, dansen en stoeien. Ze hebben hun eigen taal en hun eigen ‘huis’. Als ze verdrietig zijn, vangen ze elkaar op.

Slinger! Is geïnspireerd door de Stampertjes en alle andere eigenwijze, aparte en stoere kinderen, waarbij het gaat over lef, zonder ouders leven, vriendschap en vooral fysieke nabijheid. De voorstelling kenmerkt zich door verbeeldingskracht, humor en inventiviteit. Beelden, geluiden en beweging zijn de basis om kinderen te raken, uit te dagen en te inspireren. Want in je fantasie kun je wonen…

Slinger! inspireert kinderen om te stoeien, ravotten en fantaseren. Want daarvan wordt je sterk.

ma 2 okt | 11.00 & 13.00 uur

De magische kast
Huub Cooijmans

Huub heeft een oude kast op de kop weten te tikken via Marktplaats. Gratis af te halen, wat een topdeal!

Maar de kast heeft iets geks: hij zit op slot met een grote ketting en de sleutel is kwijt… Lukt het Huub en zijn publiek om samen de magische kast open te krijgen? Wat zou er in de kast zitten en wat doe je als blijkt dat ‘ie betoverd lijkt te zijn? Een voorstelling vol magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten.

De magische kast is een vrolijke, grappige, spectaculaire, interactieve voorstelling waarbij op hoog niveau jongleren en magie tot één geheel worden verweven.

ma 11 mrt | 11.00 & 13.00 uur

Pinokkio
Gesneden koek

Er was eens… een stuk hout! Hmm, niet echt een spannend begin van een verhaal? Maar wat als ik je vertelde dat dit stuk hout kon praten?

Wat als van dit stuk hout een pop werd gemaakt die op een onvoorstelbaar avontuur gaat. Via het circus tot ín de buik van een haai! Echt waar. En wat als deze pop, die trouwens Pinokkio heet, niets liever wil dan een echte jongen worden?

Ga mee op Pinokkio’s avontuur dwars door Italië in de eigenzinnige bewerking van het klassieke sprookje uit 1883. Met absurdistische karakters, fantasierijke vertellingen én boordevol humor.

Pinokkio is een voorstelling die gekenmerkt wordt door humor, brutaliteit, groteske personages, spannende beelden, mooie vertellingen en een licht filosofische blik op de wereld, over deugen en opgroeien.

ma 11 sep | 11.00 & 13.00 uur

Pinokkio Gesneden Koek Presentatiedag 2023 01 23 Highres (7)

Hoeheettut
Hoge Fronten

Kunnen lezen is mooi. Kunnen kijken is mooi. In Hoeheettut doe je allebei.

Een voorstelling waarin je abc’s ontdekt van mannetjes, verstopte letters, ruziemakende letters, woordbeelden en beeldwoorden en andere talige gekkigheid. Wist jij bijvoorbeeld dat, als je het woord dop omdraait, er nog steeds dop staat? En dat je met de letters in het woord ‘vlinder’ en vlinder tekenen kan? Het leren van taal kan voor een kind soms best droge kost zijn. Met de voorstelling Hoeheettut willen de makers het publiek het plezier van het spelen met taal, dat zijzelf zo intens beleven, laten ervaren. 

Hoeheettut is een springerige voorstelling voor iedereen die net heeft leren lezen of van taal en letters houdt.

ma 15 jan | 11.00 & 13.00 uur

Mooi voor schut
Oortwolk

Een avontuurlijke trip over de angst om te falen met wind tegen.

Als faalangst een beest was, was het een kameleon. Een diertje verscholen achter andere emoties, terwijl het eindeloos andere kleuren aanneemt. Waar hij zich ook achter verschuilt, onder prestatiedruk komt hij pas echt tot leven.

De acteurs nemen je mee op een trip door de wildernis. Ze maken zich op voor het optreden van hun leven. Een toneelstuk, een spreekbeurt, een duik in het diepe… Ze zijn er écht klaar voor. Maar de druk is groot. En iedereen kijkt zo.. En dan ook nog wind tegen.

Mooi voor schut is een voorstelling over de binnenwereld van schuwe waaghalzen, aarzelende praatjesmakers en behoedzame bluffers, geïnspireerd op het succesboek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’.

ma 29 jan | 11.00 & 13.00 uur

Familie Vermi-Celli
Theater Jaski & Cello Biennale Amsterdam

Valentina verlangt naar een BFF. Een best friend forever. Want in haar familie is zij het vreemde eendje, het zwarte schaap, of nog erger: ‘anders’.

Op een dag besluit Valentina het huis te verlaten. Op zoek naar iemand die haar wel begrijpt. In deze reis vol ontberingen ontmoet Valentina de muzikale goeroes van het gevoel. Met hun instrumenten tonen zij haar alle hoeken van hun emoties. Als Valentina haar emoties beheerst zal ze vrienden kunnen maken. Toch?

Familie Vermi-Celli is een voorstelling over het wankele evenwicht tussen je aanpassen en jezelf zijn. En hoe ingewikkeld dat soms is. Met prachtige liedjes en klassiek cello repertoire.

ma 22 apr | 11.00 & 13.00 uur

Laat me met rust!
Jasper Smit

Tienplussers staan op losse schroeven en daar horen grote kleinkunstliedjes bij.

Daarom zingt Jasper over ouders die niet eens een elektrische fiets voor je kopen. En over zó iets ergs hebben uitgevreten dat je bang bent dat je vader je onterft. Over slecht zijn op school, terwijl je goed bent in van alles. En over met rust gelaten willen worden als je op je kamer zit.

 

Jasper is tot de tanden gewapend met piano, gitaar, tomeloze energie en een hoofd vol belangrijke liedjes. Zijn liedjes zijn gemaakt om te raken én om de tongen los te maken. En wanneer het eerste sterke verhaal uit het publiek komt, is het hek van de dam: want wanneer dacht jij dat je vreselijk straf van je vader zou krijgen?

Laat me met rust! Is een voorstelling waarbij Jasper met open vizier, veel interactie, improvisatie en humor liedjes speelt die écht ergens over gaan.

ma 16 okt | 11.00 & 13.00 uur

I EM Power
The Big Mo

I EM Power = Waar jij voor staat en gaat! Dream it, do it!

In deze improvisatie voorstelling worden twee jongeren, die totaal tegenover elkaar lijken te staan, gevolgd. Omdat het een improvisatie voorstelling betreft, wordt de invulling van de personages met en door het publiek gedaan. Personage A staat aan de zelfkant. Wie A is, waarom en waar A vandaan komt, dat weten we nog niet. Hoe het ook zit, A heeft wel wat anders aan het hoofd dan anderen. Want A worstelt vooral nog met zichzelf.

Wie A zegt moet ook B zeggen. En B is totaal tegenovergesteld aan A. Want B is best begaan met anderen. Natuurlijk heeft B ook problemen, maar dat zie je niet. Want B is ook veel buitenkant en B blijft altijd positief. B probeert het goed te doen, ziet ook de noodzaak niet om je druk te maken. Op het eerste gezicht staan A en B ver verwijderd van elkaar. En het publiek? Ben jij meer A of B?

I EM Power laat leerlingen inzien dat wat jij achterlaat een nieuwe kijk op de wereld geeft.. hoe jij je uit, je kunt laten horen, je podium pakt, kan het verschil maken. Het grootste podium van de wereld, is de wereld zelf, hoe zorg jij ervoor?!

ma 5 feb | 11.00 & 13.00 uur

I EM POWER L1000150 Fierce
Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.