A Festival of Lessons and Carols
Grote kerk VR 20 DEC 2024
19:30 uur De Grote Kerk vanaf € 24,50

Beleef de magie van klassieke concerten in de Grote Kerk Emmen, exclusief verkrijgbaar via de website van het ATLAS Theater!

 

‘Once in Royal David’s city’ en ‘O come, all Ye Faithful’; wanneer je deze liederen hoort weet je dat het bijna kerst is. Beleef met het Roder Jongenskoor een typisch Engels kerstfeest met ‘A Festival of Lessons and Carols’. Hierin worden beroemde Christmas Carols afgewisseld met traditionele advents- en kerstlezingen. En natuurlijk mag je ook een couplet van een carol of hymne meezingen. Vier Kerst 2024 in de Grote Kerk van Emmen.

 

Over het Roder Jongenskoor

Het Roder Jongenskoor (1985) is een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire de Anglicaanse koormuziek in breedste zin. Dirigent en artistiek leider van het koor is Jaap de Kok. Het Roder Jongenskoor wordt alom geprezen om de consequente Engelse koorstijl, niet alleen wat betreft grootte en stembezetting, maar ook in de sterkte aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en jongemannen.

 

Het Roder Jongenskoor kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van muziek maken. In de afgelopen jaren hebben de jongens meegewerkt aan velerlei grotere producties voor koor en orkest, zoals uitvoeringen van de Matthaüs Passion van Johann Sebastian Bach, het War Requiem, de Saint Nicolas Cantata en de Spring Symphony van Benjamin Britten en de Derde Symfonie van Gustav Mahler, waarbij een jongenskoor is voorgeschreven. Jongenssolisten verlenen regelmatig medewerking aan ‘Die Zäuberflöte’ van Wolfgang Amadeus Mozart, het Requiem van Gabriel Fauré en de Chichester Psalms van Leonard Bernstein. Het koor maakt regelmatig buitenlandse reizen. Begin 2002 werd het Roder Jongenskoor door The Federation of European Choirs benoemd tot cultureel ambassadeur van de Europese Unie in Nederland.

 

Let op: de verkoop van deze voorstelling in de Grote Kerk stopt een uur voor aanvang.

Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.