Nederlandse Reisopera
Ariadne auf Naxos
Opera DO 27 FEB 2025
20:00 uur Grote Zaal vanaf € 43,50
"Weergaloos toneelbeeld, weelderige kostuums: alles was uitstekend verzorgd en evenwichtig"

NRC

Opera (1916) van Richard Strauss naar een libretto van Hugo von Hofmannsthal

 

In deze opera zijn we getuige van een clash tussen operamakers en komedianten, tussen ‘elitaire’ klassieke musici en makers van amusement. Door omstandigheden moeten ze samen een voorstelling opvoeren en voilà: de avond wordt een succes! De combinatie van ogenschijnlijk ‘hoge’ en ‘lage’ kunst blijkt een schot in de roos. De verbindende kracht van muziek is onweerstaanbaar voor iedereen. In de hoofdrollen schitteren de internationaal bekende Nederlandse sopraan Annemarie Kremer en de veelgeprezen Zweedse tenor Daniel Frank.

 

Het verhaal

Ariadne auf Naxos is een tragikomische opera die een ‘voorstelling in een voorstelling’ bevat. Het verhaal speelt zich af in het huis van een steenrijke man, waar koortsachtig een feestavond wordt voorbereid. Met een serieuze opera naar de mythe van Ariadne, een klucht in een burleske entourage, en een vuurwerk als finale. Wanneer door tijdnood op last van de gastheer opera en klucht in elkaar moeten worden geschoven - om de vuurwerkshow niet in gevaar te brengen - zijn de rapen gaar! We zijn getuige van een vonkende botsing tussen ‘hoge’ en ‘lage’ kunsten. En een schoolvoorbeeld van wie betaalt, bepaalt…? Er wordt in het Duits gezongen met Nederlandse en Engelse boventiteling
 

€ 10,00 korting voor Vrienden

Als Vriend van het ATLAS Theater ontvang je € 10,00 korting op deze voorstelling. De korting wordt automatisch verrekend als je bent ingelogd.

 

Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.