Schaduw en Licht
Ekaterina Zhurauliova
Grote kerk ZO 16 FEB 2025
15:00 uur De Grote Kerk vanaf € 24,50

Beleef de magie van klassieke concerten in de Grote Kerk Emmen, exclusief verkrijgbaar via de website van het ATLAS Theater!


Ekaterina, afkomstig uit Belarus, woont in Emmen en is een geweldige harpiste. Tien jaar maakte zij onderdeel uit van het Bolshoi Opera en Ballet Theater te Minsk. Nu, in Nederland, is Ekaterina betrokken bij projecten van en met het Noord Nederlands Orkest. Haar muzikale liefde gaat uit naar de Romantiek en Impressionisme. Op de pedaalharp en Keltische harp betovert zij ons met donkere klanken en hoopvolle muziek.

 

Over Ekaterina Zhurauliova

Ekaterina Zhurauliova studeerde Cum Laude met een Master Diploma af aan de Belarus Academy of Music. Ook studeerde zij in Nederland. Het Post Graduate Diploma behaalde zij aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

In Qatar speelde Ekaterina 5 jaar in het Qatar Philharmonic Orchestra gevolgd door een periode van 10 jaar als soliste van de Bolsjoj Opera en Ballet Minsk in Belarus.

Vele solo radio-opnames zijn opgenomen voor de Belarus Radio en TV. Nu, in Nederland is Ekaterina betrokken bij projecten van en met het Noord Nederland Orkest, en geeft zij harp onderricht aan de Muziekschool van Emmen.

Het solorepertoire van Ekaterina omvat werken uit verschillende tijdperken en genres. Haar voorkeur ligt echter bij laat-classicisme, romantische en impressionistische muziek uit de 19e en 20e eeuw.

 

Programma

Gabriel Urbain Fauré – Impromptu

Jean-Baptiste Cardon (1760-1803) – Sonata in f-moll

Albert Heinrich Zabel (1834-1910) – Am Springbrunnen

Xenia Aleksandrovna Erdeli (1878-1971) – Elegia

Franz Poenitz (1850-1912) – North Ballade

Andrey Popov (1966) – Trains

Andrey Popov – Imaginary landscape with a lake and trees

Andrey Popov – Book of the Void

Gabriel Urbain Fauré (1845–1924) – Une Chatelaine en sa Tour

Henri Constant Gabriel Pierné (1863–1937) – Impromptu-Caprice

 

Ben je Vriend van de Grote Kerk?

Dan ben je in het bezit van een actiecode waarbij je € 2,50 korting ontvangt per ticket. Vul bij stap 2 in het bestelproces de actiecode in en klik op check code. Selecteer daarna het aantal stoelen bij de juiste prijs. Ben je Vriend maar heb je geen actiecode ontvangen? Neem dan contact op met de Theaterkassa.

 

Let op: de verkoop van deze voorstelling in de Grote Kerk stopt een halfuur voor aanvang.

Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.