Spanish Night
Katona Twin
Grote kerk ZO 26 JAN 2025
15:00 uur De Grote Kerk vanaf € 24,50

Beleef de magie van klassieke concerten in de Grote Kerk Emmen, exclusief verkrijgbaar via de website van het ATLAS Theater!


Het gebeurt allemaal met de geweldige Spaanse gitaarmuziek, meesterlijk vertolkt door de Katona Twins. Dit bekroonde gitaarduo staat bekend om hun virtuositeit, passie en unieke samenspel. Sluit je ogen en voel de warme bries, hoor het ritme van de castagnetten en stel je de sierlijke dansers voor. Met de Katona Twins geniet je van een beleving in het hart van Spanje!

 

Peter en Zoltán Katona – gitaar

 

Over de Katona Twins

Peter en Zoltán Katona, een eeneiige tweeling, werden in Hongarije geboren. Ze begonnen met gitaarspelen op hun tiende en zijn er nooit meer mee opgehouden. Ze vielen voor de warme klank van de klassieke gitaar, maar toch… als tieners wisten de Katona Twins wel raad met de elektrische gitaar en dus ook met de populaire muziek. Die muzikale breedte is bij hun duidelijk terug te horen.

In hun concerten schakelt dit veelgeprezen gitaar duo moeiteloos over van strikt klassieke muziek naar meer populaire muziekgenres. Het brede repertoire van het duo reikt van Bach, via Piazzolla’s tangomuziek naar hun eigen composities en bewerkingen van popklassiekers. De beroemde concerti voor twee gitaren en orkest van Rodrigo, Vivaldi, Piazzolla en Tedesco staan tevens op hun repertoire. Diverse hedendaagse componisten hebben werken voor de Katona Twins geschreven en aan hen opgedragen.

 

De Katona Twins wonnen vele internationale prijzen bij grote competities in New York, Londen, Duitsland, Frankrijk en Hongarije en gaven recitals in grote concertzalen in de wereld, waaronder Carnegie Hall/New York, Wigmore Hall/Londen, Het Concertgebouw/ Amsterdam, Konzerthaus/Wenen, Suntory Hall/Tokio en Philharmonie/Keulen. In 2009, als solisten van de ‘Night of the Proms’ in Londen, was het duo te zien in heel Europa, met een live-stream naar ruim een half miljoen kijkers.

 

Ben je Vriend van de Grote Kerk?

Dan ben je in het bezit van een actiecode waarbij je € 2,50 korting ontvangt per ticket. Vul bij stap 2 in het bestelproces de actiecode in en klik op check code. Selecteer daarna het aantal stoelen bij de juiste prijs. Ben je Vriend maar heb je geen actiecode ontvangen? Neem dan contact op met de Theaterkassa.

 

Let op: de verkoop van deze voorstelling in de Grote Kerk stopt een halfuur voor aanvang.

Mis niks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het ATLAS Theater en ontvang alle info over voorstellingen, achtergronden en speciale aanbiedingen!

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.