Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Op 24, 25 en 26 januari 2020 doen wij weer mee met het Nationaal Theaterweekend!

Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost 10,- en daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in het ATLAS Theater. Daarmee is het Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen! Wie neem jij mee?

Programmering Theaterweekend

Vrijdag 24 januari
Sun Records The Concert
Where Rock & Roll was born
Sun Studio in Memphis, Tennessee wordt gezien als de absolute bakermat van de rock-‘n-roll. Onder de bezielende leiding van Sam Philips vergaarden de studio en het platenlabel wereldwijde faam. Philips trok zich niets aan van de apartheid in zijn land en was wild van de overwegend donkere rhythm & blues. Door veel artiesten op te nemen die door radiostations en platenwinkels werden geboycot, ontdekte hij mannen als B.B. King, Carl Perkins, Johnny Cash, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley. In ‘Sun Records - The Concert’ zingt en speelt een getalenteerde, jonge cast met verve de wereldhits van de grote artiesten van Sun Records.
Kom na afloop naar de afterparty in de foyer en geniet van live muziek!
20.00 uur | € 10,00

Zaterdag 25 januari
Interactieve rondleiding voor jong & oud
Tijdens deze rondleiding ga je op avontuur door het ATLAS Theater en krijg je alle hoeken van het gebouw te zien. Een uniek kijkje achter de schermen dus! We hebben een vaste route die je zelf kunt lopen en waar je op bepaalde plekken uitleg krijgt. Zo zie je o.a. de theatertechnici het decor opbouwen van het Scapino Ballet Rotterdam, kun je iets van de kaart proeven in het Theaterrestaurant en mag je een kijkje nemen in de artiestenfoyer.

De kids kunnen tijdens de rondleiding deelnemen aan diverse activiteiten. Ze kunnen zich laten schminken in de kleedkamer van de artiesten, zich verkleden als een echte ster, meedansen in de stemkamer, een eigen cup cake versieren en deelnemen aan een mini workshop van onze theatertechnici. Bij elke activiteit ontvangen ze een stempel in hun stempelkaart, een volle stempelkaart is uiteraard een cadeautje waard!
11.00 t/m 15.00 uur | Gratis

Scapino Ballet Rotterdam
Pearl
Topdans, schitterende kostuums en meeslepende muziek van o.a. Vivaldi. Het barokspektakel Pearl is één van de succesvolste voorstellingen van Scapino Ballet Rotterdam en trok al meer dan 50.000 bezoekers.

Pearl ademt de rijke, theatrale sfeer van de barok en is gemaakt met de vaart en dynamiek van nu. Sensualiteit, pracht en praal, maar ook decadentie en intriges komen tot leven in de wervelende choreografie van Ed Wubbe. Pearl gaat over schoonheid en het onafwendbare verval en heeft alle ingrediënten van een klassiek drama waarmee het opnieuw vele harten zal stelen.
20.00 uur | € 10,00

Zondag 26 januari
Brandweerman Sam Live!
Het Grote Kampeeravontuur (2+)
In deze vlammende voorstelling boordevol zang, dans en gewaagde reddingen belanden we in het bos bij Piekepolder, waar een heel zeldzaam diertje leeft. Brandweerman Sam en Elvis besluiten om twee bekende biologen te helpen in hun zoektocht naar het beestje. Maar dan dreigt er ineens groot gevaar voor de hele groep, als de ondeugende Norbert Puk verdwaald raakt in het bos. Kan Brandweerman Sam zijn vrienden redden?
13.00 & 15.00 uur | € 10,00

Kom verkleed naar de Kids Afterparty!
Na afloop van de voorstelling hebben we een springkussen in de foyer staan, draaien we swingende muziek en hebben een grote snoepkraam met suikerspinnen en veel lekkers. Ook kun je je laten schminken of een mooie balloncreatie mee naar huis nemen!

Bekijk de brandweerauto en blus zelf een vuurtje!
Voor het theater staat een echte brandweerauto en andere voertuigen die je vanaf dichtbij kunt bekijken! Liever zelf aan de slag? Verkleed je dan als echte brandweerman/vrouw en blus een vuurtje met hulp van de brandweermannen!*
14.00 t/m 17.00 uur | Gratis

*bij een alarmering moeten de brandweermannen uitrukken.